Sang og musikk

Musikk er noe som er veldig pent å høre på og skaper hygge og god stemning. Sang og musikk er veldig rart på mange måter fordi det skaper følelser inne i oss som gjør at vi kan bli rørt av å høre en viss type musikk, sint av å høre en annen type musikk og vi kan til slutt også bli ganske gira av andre type musikk. Dette gjør musikk ganske unikt og spennende. 

Hva er det som skaper en interesse hos deg? Hva er det som gjør at du liker noe eller hva slags musikk er det du liker? Det finnes veldig mange forskjellige typer musikk. Liker du for eksempel opera er det noe som kan høres på forskjellige musikktjenester på nett eller andre steder. Liker du å gå på teater vil det være lettere å høre opera der enn for eksempel å høre det på en pub eller på et utested. Hva som passer deg best og hva som er viktig for deg er veldig subjektivt, du må derfor si ifra og lytte til det du liker. 

Syng sammen 

Sang er en fin måte å skape noe sammen og en fin måte å gjøre forskjellige ting sammen. Liker du å synge bør du starte en gruppe slik at du kan synge sammen med andre som du liker å synge sammen med. Om du kan synge er det bedre å gjøre dette sammen med noen som du liker. Dem du liker å være sammen med kan det være greit å bruke mer tid sammen med enn folk du ikke liker å synge sammen med. Du kan gjøre mange ting sammen med folk du liker som å gå turer og sette opp arrangementer. 

Start en sanggruppe

Start din første sanggruppe ved å snakke med folk som er flinke eller er interessert i å synge. Du kan gjøre dette på flere måter, men du kan starte med å lage en Facebook gruppe for deretter å samles et sted som ikke skal være så vanskelig. Når du starter en gruppe som driver med noe som helst kan det være greit å legge noen kroner i det slik at du har penger til å leie et lite rom et sted. Skoler leier ut rom ganske billig. Om du ikke har penger kan man ta opp det billigste forbrukslån man kan finne. Deretter kan alle betale litt hver måned som gjør at man har et system med kontingent. Alle betaler litt slik at alle får det de ønsker seg uten at noen må betale mye eller på andre måter betale for noe de ikke ønsker seg. Det må være rettferd i sangverdenen og den starter med en gang man samles for å ta seg en trall. En trall er kun et annet ord for en sang eller en liten vise. Om du er visesanger så kan du lage en egen gruppe for det.